Το ανθρωποειδές Ρομπότ της Tesla, Optimus, εξελίσσεται – Μπορεί να κάτσει οκλαδόν και να πιάσει αυγό

0
12

Το ανθρωποειδές ρομπότ της Tesla, Optimus, συνεχίζει να εξελίσσεται, με τα πιο πρόσφατα βίντεο προόδου να δείχνουν την ικανότητά του να εκτελεί διάφορες δραστηριότητες. Πρόσφατα, ο Optimus εμφανίστηκε να κάθεται οκλαδόν και να πιάνει ένα αυγό, σύμφωνα με ένα νέο βίντεο που κοινοποιήθηκε από τον ιδρυτή της Tesla, Έλον Μασκ, στο Twitter.

Tesla's Humanoid Robot Optimus Can Now Squat and Pick up an Egg

Η νέα έκδοση του ρομπότ, που ονομάζεται “Gen 2,” παρουσιάζει βελτιώσεις σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο. Είναι 30% πιο γρήγορο και 22 κιλά ελαφρύτερο, διαθέτει νέα χέρια και έχει γυαλιστερό λευκό εξωτερικό.

Παρόλο που η επίσημη περιγραφή του Optimus αναφέρει ότι είναι ικανό να εκτελεί εργασίες που είναι “ανασφαλείς, επαναλαμβανόμενες ή βαρετές,” η Tesla δεν έχει ακόμη επιδείξει αυτές τις δυνατότητες στα βίντεο ενημέρωσης. Εντούτοις, το ενδιαφέρον αυξάνεται για το ποιες άλλες λειτουργίες θα μπορούσε να αναλάβει το ρομπότ, όπως η πιθανότητα να λειτουργήσει ως προσωπικός προπονητής.

@nowthis Tesla's updated humanoid robot can walk, squat, and handle eggs with care 🥚 Here's what we know #tesla #elonmusk #robots #tech ♬ original sound – nowthis