Βιρτζίνια: Τι κρύβεται πίσω από την έκρηξη σε σπίτι

0
9

Στο Άρλινγκτον της Βιρτζίνιας, στις Ηνωμένες Πολιτείες, πριν από λίγες μέρες, ένα σπίτι εξερράγη κατά τη διάρκεια μιας αστυνομικής επιχείρησης, κατόπιν εντάλματος για έρευνα. Ο κάτοικος του σπιτιού, Τζέιμς Γιου, 56 ετών, αναγνωρίστηκε ως ύποπτος ενώ βρέθηκε νεκρός.

Ο πατέρας του Τζέιμς Γιου, Κι Χονγκ Γιου, δούλευε στο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο και έγραψε σχέδιο για την ανακατάληψη της Βόρειας Κορέας. Η μητέρα του, Αν Σιν Γιου, δούλευε στο Υπουργείο Πολιτικών των ΗΠΑ και θεωρείται ότι είχε επαφές με τη CIA, ενώ ήταν επικεφαλής του ραδιοτηλεοπτικού φορέα για το τμήμα προπαγάνδας της Νότιας Κορέας της Φωνής της Αμερικής (Voice of America).

Ο Τζέιμς Γιου είχε μια μακρά καριέρα, αλλά η πιο αξιοσημείωτη δουλειά του ήταν το “Head of Global Information and Physical Security” (επικεφαλής της παγκόσμιας πληροφοριακής και φυσικής ασφάλειας) στην Global Crossing, ένα κέντρο κατασκοπείας που ιδρύθηκε το 1997, από τον Γκάρι Γουίνικ.

Ο Γκάρι Γουίνικ μάλιστα, πέθανε στις 4 Νοεμβρίου, ακριβώς ένα μήνα πριν εκραγεί το σπίτι του Τζέιμς Γιου.

Μέλη του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας είναι ο Υπουργός Άμυνας William Cohen, η Διευθύνουσα Σύμβουλος της JPMORGAN Private Bank Elena Lagomasino και ο βοηθός υπουργός Άμυνας Richard Pearle Elena, που ήταν επίσης και ο “προσωπικός τραπεζίτης” του Γκάρι Γουίνικ.

Η Global Crossing διαχειρίζεται διηπειρωτικές γραμμές οπτικών ινών που μάλιστα σχεδίαζε να προσθέσει τρία νέα υποθαλάσσια καλώδια που να συνδέουν τις Ηνωμένες Πολιτείες με την Καραϊβική, τον Παναμά και την Ιαπωνία.

Η Global Crossing ανακοίνωσε επίσης σχέδια για την κατασκευή ενός ιδιωτικού υποθαλάσσιου δικτύου οπτικών ινών μήκους 8000 χιλιομέτρων που θα συνδέει την Καλιφόρνια με τον Παναμά. Το Pan-American Crossing (pac-1) θα έχει σταθμούς στο Μεξικό και άλλα σημεία στην Κεντρική Αμερική. Το pac-1 θα δημιουργήσει την πρώτη απευθείας διαδρομή από τη Λατινική Αμερική προς τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ασία χωρίς πρόσθετα τέλη διέλευσης, σύμφωνα με την εταιρεία. Επί του παρόντος, η κίνηση από τη Λατινική Αμερική πρέπει να διασχίζει τις Ηνωμένες Πολιτείες μέσω επίγειων δικτύων πριν συνδεθεί με καλώδια οπτικών ινών που πηγαίνουν στον Ειρηνικό. Οι μεταφορείς που στέλνουν κίνηση πρέπει να πληρώσουν ένα τέλος μεταφοράς για τη σύνδεση.

Ο Πρόεδρος Kim Dae-jung στη Νότια Κορέα, ο οποίος υπηρετούσε στην Εθνική Επιτροπή Επιστήμης και Τεχνολογίας πριν από την εκλογή του, ενέκρινε κονδύλια 1,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων για έρευνα στη νανοτεχνολογία. Η στοργή του Kim Dae-jung για το TEIN εκδηλώθηκε πολλές φορές ακόμη και μετά την κυκλοφορία του. Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το 2001, στην τέταρτη σύνοδο κορυφής της ASEM στην Κοπεγχάγη της Δανίας, το 2002 και σε πολλές άλλες περιπτώσεις, οι πεποιθήσεις του για την κυβερνοϋποδομή έγιναν μάλιστα ισχυρότερες, πιο συγκεκριμένες και πιο ρεαλιστικές. Ως ο πρώτος ηγέτης από την Ασία που έδωσε ομιλία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, περιέγραψε το TEIN ως έναν «Δρόμο του Μεταξιού στον κυβερνοχώρο» που πραγματοποιεί την «e-Eurasia».

Από όλα τα παραπάνω γεγονότα προκύπτει ότι οι οι άνθρωποι που είναι υπεύθυνοι για την κατασκευή της υποδομής του κυβερνοχώρου στο Ιράκ μετά την εισβολή, η υποδομή της οποίας είναι να παράσχει πλήρη πρόσβαση όχι μόνο στις ψηφιακές επικοινωνίες του Ιράκ, αλλά και σε όλες τις ευρωπαϊκές, τώρα σκοτώνονται ένα – ένα.