Βραζιλία: Στρατιωτική ενίσχυση στα σύνορα λόγω ενώσεων μεταξύ Βενεζουέλας και Γουιάνας – [Βίντεο]

0
22

Στο πλαίσιο της αυξανόμενης έντασης μεταξύ Βενεζουέλας και Γουιάνας, η Βραζιλία αποφάσισε να στείλει στρατεύματα και στρατιωτικό υλικό στα βόρεια σύνορά της. Η απόφαση αυτή προέκυψε μετά τις πρόσφατες ψηφοφορίες στη Βενεζουέλα, όπου η περιοχή που εκδικάζεται από την πρώην εκτελεστική εξουσία.

Η Βραζιλία αποσύρει στρατεύματα στα σύνορα με τη Βενεζουέλα εν μέσω  διαφωνιών για την πλούσια σε πετρέλαιο περιοχή - Free Press

Ο Πρόεδρος της Βραζιλίας, Λούλα ντα Σίλβα, επέλεξε να υιοθετήσει μια άμυνα για προσέγγιση, ενισχύοντας τα σύνορά του για να προλάβει εχθρικές ενέργειες. Το Υπουργείο Άμυνας έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα, εκφράζοντας ανησυχία για ενδεχόμενο στρατιωτικής σύγκρουσης και προτρέποντας τις δύο χώρες να διατηρήσουν την ειρήνη.

Παρά τις διπλωματικές προσπάθειες για επίλυση των διαφορών στα σύνορα μεταξύ Βενεζουέλας και Γουιάνας, δεν έχει ολοκληρωθεί η συμφωνία. Η Βραζιλία προτρέπει τις δύο χώρες να αποφύγουν τη στρατιωτική σύγκρουση, ενώ διατηρεί οικονομικές και κοινωνικές σχέσεις με τη Γουιάνα. Ενδεχομένως, ο επίσημος επίσκοπος της περιοχής το 2024, Λούλα ντα Σίλβα, φιλοδοξεί να διατηρήσει την ειρηνική συνεργασία και να αποτρέψει τη μετατροπή της σε στρατιωτική διαμάχη.

@todaynews_ Brasil refuerza su frontera por creciente tension entre Venezuela y Guyana #venzuela #guyana #esequibo #guerra #brasil #luladasilva #maduro #frontera #news #tendencia #noticias #noticiastiktok #noticiasultimominuto #ultimominuto🚨 #ultimomomento #internacional ♬ Never Surrender – Lux-Inspira